[FOTO] Talijanska drama riječkoga HNK obilježila 75. godišnjicu

Na svečanosti u HNK Ivana pl. Zajca sudjelovali su brojni visoki uzvanici

Rijeka – Na svečanosti koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca sudjelovali su brojni visoki uzvanici, a zamjenica župana Marina Medarić uručila je ravnatelju Talijanske drame Giuliju Settimu priznanje Primorsko-goranske županije povodom ove visoke obljetnice.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u ime Vlade Republike Hrvatske također je uveličala događanje ističući multikulturalnost sredine u kojoj Talijanska drama djeluje i nužnost očuvanja kulture i identiteta talijanske nacionalne manjine u Rijeci i Hrvatskoj.

U svom obraćanju prisutnima, zamjenica Medarić istaknula je da je talijanska zajednica važan je i nezaobilazan dio kulturnog i povijesnog identiteta Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

“Potpora koju Primorsko-goranska županija pruža talijanskoj manjini u očuvanju svog nacionalnog identiteta, kulture i jezika nikada nije bila samo obaveza već iskrena želja da talijanska zajednica bude prisutna i vidljiva kroz zastupljenost u društvenom, kulturnom i političkom životu naše županije. Talijanska zajednica ima naše puno poštovanje i status posebno značajnog segmenta multikulturalnog i multinacionalnog identiteta ove regije, a ujedno je i most građenja prijateljstva s Republikom Italijom”, zaključila je zamjenica Medarić.

Talijanska Drama Riječkoga HNK Obilježila 75. Godišnjicu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }