Tattoo i piercing majstori(ce) ponovno uzeli igle u ruke

Sami majstori tetoviranja ističu da oprez i briga o zdravlju klijenata nisu ništa novo u njihovim salonima te su i do sada uspješno štitili klijente od bakterija i virusa pa smatraju da COVID-19 neće biti izuzetak.

Rijeka – U drugom valu popuštanja mjera, među uslužnim djelatnostima kojima je dopušten rad uz propisane mjere predostrožnosti, nalaze se i saloni za tetoviranje i piercing. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke i za rad tih salona, među kojima su isticanje obavijesti o higijenskim postupcima, dostupnost dezinficijensa za djelatnike i klijente, zaštitne pregrade, što više jednokratnih materijala, zaštitna oprema i fizičko distanciranje.

Naručivanje se obavlja samo telefonskim putem, a primaju se jedino naručeni klijenti i to bez pratnje. Naravno, igle i pribor kojim se radi moraju biti sterilni, a otpad se odlaže u posebne kante. Poslije svake uporabe pribor se pere i dezinficira, a po potrebi i sterilizira. Sami majstori tetoviranja ističu da oprez i briga o zdravlju klijenata nisu ništa novo u njihovim salonima te su i do sada uspješno štitili klijente od bakterija i virusa pa smatraju da COVID-19 neće biti izuzetak.

Za svoje će  klijente stvoriti čist, sterilan i siguran prostor za tetoviranje ili piercanje, uvjeravaju, a u riječkom Ghost Tattoo & laser removal studiju duhovito napominju da ih nećete vidjeti nasmijane jer će nositi maskice.

No, postoje iznimke koje pandemija, izolacija i prestanak rada nisu spriječili u tetoviranju. Jedan je Englez, majstor tetoviranja, sam sebe odlučio svakodnevno tetovirati, dok god traje izolacija i dok se god ne vrati u svoj studio!

Svi ostali strpljivi ljubitelji ukrašavanja tijela tintom i piercinzima sada mogu ponovno u salone, a kako ističu u Ghost Tattoo & laser removal salonu – “mi ćemo paziti na vas a vi pazite na nas, maskica, rukavice i dezinfekcija su obavezni”.

 

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!