Teretnim vozilom čakovečkih registracija na području Čavli nezakonito prikupljao sekundarne sirovine

Policija ga je zaustavila dok je upravljao teretnim vozilom u kojem je bilo više komada električnog otpada i ostalih sekundarnih sirovina

Rijeka – Jučer su policijski službenici na području Čavli zatekli 31-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je bez valjanih odobrenja nadležnih tijela prikupljao sekundarne sirovine.

Policija ga je zaustavila tijekom redovnog nadzora prometa u 12.20 sati, dok je upravljao teretnim vozilom marke Mercedes, čakovečkih registarskih oznaka, u kojem je bilo više komada električnog otpada i ostalih sekundarnih sirovina. Priveden je u II policijsku postaju Rijeka gdje je utvrđeno da je bez potrebne dokumentacije prevozio oko 180 kilograma neovlašteno prikupljenih sekundarnih sirovina koje su mu potom oduzete.

Po završetku postupanja, 31-godišnjak je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, kao i prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistriranih djelatnosti, a temeljem obavijesti koju je policija uputila mjerodavnoj inspekciji radi pokretanja prekršajnog postupka iz njihove nadležnosti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!