Teško ozlijeđeni u prometnim nesrećama

Ovog vikenda dogodilo se 48 prometnih nesreća, u kojima je osam osoba teško ozlijeđeno, a šest ih je lakše ozlijeđeno

Rijeka – Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 48 prometnih nesreća, u kojima je osam osoba teško ozlijeđeno, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 15. kolovoza oko 20 sati na auto-cesti A7, teško je ozlijeđen 46-godišnji državljanin Njemačke, vozač osobnog vozila marke Ford, njemačkih registracijskih oznaka. Ozlijeđeni vozač kretao se iz smjera čvora Križišće prema čvoru Šmrika te u vožnji prešao na kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera uslijed čega je došlo do sudara s osobnim vozilom marke Volvo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin.

Osim 46-godišnjeg njemačkog državljanina, u ovoj prometnoj nesreći također su teško ozlijeđeni i mlađi njemački državljanin, putnik u Fordu te vozač Volva i 33-godišnja hrvatska državljanka, putnica u istom vozilu.

Promet ovom dionicom je zbog prometne nesreće bio u prekidu do 22.23 sati te se odvijao obilazno.

Od prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama izdvajamo i prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 13. kolovoza oko 16.45 sati u Kostreni i u kojoj je teško ozlijeđen pješak, 67-godišnji hrvatski državljanin. Stradalog je prilikom izlaska iz dvorišta i uključivanja vozilom u promet, oborila 69-godišnja hrvatska državljanka, vozačica osobnog vozilom marke Mercedes, pulskih registracijskih oznaka.
Sve teško ozlijeđene osobe prevezene su u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći.

Policija ponovo poziva na pojačan oprez u prometu, uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }