Thalassotherapia Opatija nudi psihološku pomoć građanima putem telefona: Kako se nositi s izolacijom i epidemijom

Psihologica Marina Njegovan sastavila je i listu praktičnih savjeta za borbu protiv negativnih efekata karantene, a građanima je dostupna telefonom radnim danom od 9 do 17 sati.

Opatija – Thalassotherapia Opatija, osim liječenju zdravstvenih problema svojih pacijenata, brine i o psihičkom zdravlju svojih sugrađana, ali i svih drugih kojima je pomoć potrebna. Svakog radnog dana od 9 do 17 sati, psihologica Marina Njegovan pruža stručnu pomoć putem telefona, a svi kojima je potrebno malo razgovora, podrške i savjeta mogu se javiti na broj 051.202.629.

Mnogi građani teško podnose nagle i korjenite promjene koje je donijela epidemija kornavirusa i prateće mjere za njeno suzbijanje. Ljudska psiha teško podnosi izolaciju, društvena smo bića, stoga je Njegovan sastavila i listu praktičnih savjeta za borbu protiv negativnih efekata karantene. Možete ih pročitati na službenim stranicama Thalassotherapije.

– Naš um se može prilagoditi različitim situacijama, ali emocionalnom dijelu treba ponekad vremena. U ovoj situaciji u kojoj se nalazimo danas, očekivano je da imamo određene reakcije, poput straha ili zabrinutosti. Naravno da, u momentu kada su te reakcije jako intenzivne, preplavljujuće i dugotrajne, onda se trebamo njima pozabaviti, kazala je Njegovan.

Preporučila je da ne posvećujemo čitav dan praćenju vijesti oko koronavirusa, već da se jednom ili dvaput dnevno informiramo o njima iz provjerenih izvora.

– Prva i osnovna preporuka je da se fokusiramo na ono što možemo napraviti. I u ovim suženim uvjetima kretanja i aktivnosti možemo naći neke stvari koje u onom običajenom ritmu ne stižemo, a voljeli bismo. Sada je idealno vrijeme upravo za takve aktivnosti, kazala je Njegovan.

Više savjeta potražite na službenim stranicama Thalassotherapije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!