Tijekom pojačanog nadzora prometa ovog vikenda policija zabilježila 260 prekršaja

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, kojeg je policija zaustavila 26. listopada oko 21.45 sati , kada je na području Čavli upravljao vozilom s koncentracijom od 2,31 g/kg.

Rijeka – Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske. U navedenom razdoblju zabilježena su počinjenja 262 prometna prekršaja od kojih su 63 prekršaja prekoračenja brzine, 52 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 19 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

U nadzoru je alkotestirano ukupno 245 vozača od kojih su  52 vozača bila pod utjecajem alkohola. Najviše ih je, njih 23, evidentirano s koncentracijom alkohola između 1,01 i 1,5 g/kg, 16 ih je u kategoriji između 0,5  i 1,1 g/kg, devet između 1,5 g/kg i više, dok su četiri vozača imala koncentraciju alkohola do 0,5 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola  izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, kojeg je policija zaustavila 26. listopada oko 21.45 sati , kada je na području Čavli upravljao vozilom s  koncentracijom od 2,31 g/kg.

Što se dobne skupine alkoholiziranih vozača tiče s koncentracijom između 1,01 i 1,5 g/kg, sedam je vozača u kategoriji od 18 do 24 godine, slijedi njih šest u skupini od 31 do 40 godine, zatim četiri od 25 do 30 godina te po troje u skupinama od 41 do 50 godina i više.

Najveće prekoračenje brzine iznosi 98,1 km/h, a zabilježeno je na području Crikvenice.  Od ostalih  prekršaja, ističemo šest prekršaja vožnje s tehničkim neispravnim i neregistriranim vozilima, po pet prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno, za vrijeme zabrane upravljanja vozilom te drugi. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, posebno vozače,  da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa, postavljene prometne signalizacije i ograničenja prometa u cilju smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba u njima, javili su iz PU Primorsko-goranske.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!