Tijekom produženog vikenda na cestama PGŽ zabilježena 384 prometna prekršaja

Tijekom proteklog produženog vikenda zabilježena su 384 prometna prekršaja, od kojih najviše prekršaja prekoračenja brzine – 91. Nakon brzine, najviše je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola – 54, zatim 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja korištenja mobitela u vožnji te 161 drugi prometni prekršaj.

Rijeka – Radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, kao i počinjenja prekršaja u prometu, prometna policija je na cestama Policijske uprave primorsko-goranske proteklog produženog vikenda pojačano nadzirala promet.

U tom razdoblju zabilježena su 384 prometna prekršaja, od kojih najviše prekršaja prekoračenja brzine – 91. Nakon brzine, najviše je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola – 54, zatim 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja korištenja mobitela u vožnji te 161 drugi prometni prekršaj.

Pod utjecajem alkohola najviše vozača, njih 17 je bilo u dobnoj skupini između 31. i 40. godine, 13 vozača je bilo u dobi između 25. i 30. godine po deset vozača u skupinama od 18. do 24. godine i iznad 50. godine, dok su preostali vozači u drugim dobnim skupinama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,75 g/kg izmjerena je 59-godišnjaku, koji je napustio mjesto prometne nesreće, koju je izazvao 5. listopada na području Vrbovskog. Osobnim vozilom se kretao po nogostupu te udario parkirano vozilo, a zatim i rasvjetni stup. Policija ga je ubrzo pronašla te je zadržan u službenim prostorijama policije i potom doveden na mjerodavni prekršajni sud gdje je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (novčana kazna u iznosu većem od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od pet mjeseci).

Pojačani nadzor prometa na cestama nastavit će se i tijekom narednog vikenda te se pozivaju svi sudionici u prometu da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!