Tijekom vikenda najveća izmjerena brzina 217 km/h na mjestu ograničenja 110 km/h

Također, ovog vikenda dogodilo se 26 prometnih nesreća, a pet je osoba lakše ozlijeđeno. U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

Rijeka – -Na području Policijske uprave primorsko-goranske tijekom vikenda prometna policija je pojačano nadzirala promet na cestama u cilju smanjenja mogućnosti činjenja prometnih prekršaja, a time i nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu, javljaju iz PU primorsko-goranske.

Sveukupno je zabilježeno 217 prometnih prekršaja: 115 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te 68 različitih prometnih prekršaja.

-Najveća brzina od 217 km/h izmjerena je 2. travnja oko 17.45 sati 58-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka kojeg je zaustavila posada policijskog presretača kod vijadukta Severinske Drage. Utvrđeno je kako se osobnim vozilom  kretao u smjeru Zagreba, upravljajući navedenom brzinom unatoč što je na tom mjestu ograničenje brzine od 110 km/h.  Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana, stoji u priopćenju.

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 g/kg izmjerena 3. travnja oko 19.00 sati, a riječ je o 24-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, riječkih registracijskih oznaka kojeg je policija zaustavila na području grada Krka. Spomenuti vozač je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Iz PU javljaju kako su navedeni vozači, kao i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja  sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, ovog vikenda dogodilo se 26 prometnih nesreća, a pet je osoba lakše ozlijeđeno. U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!