Titov Galeb u Lencu dobio novi izgled

S broda je skinuta ružna ruzina i boja, a Galebov makeover trebao bi potrajati još oko desetak dana koliko je predviđeno da će posao u Lencu trajati.

Rijeka – Prije dvadesetak dana Galeb je otegljen iz Dalmonta, brodogradilišta u Kraljevici, na dokovanje u Brodogradilište “Viktor Lenac”, gdje je dobio novi i neprepoznatljivi izgled. S broda je skinuta ružna ruzina i boja, a Galebov makeover trebao bi potrajati još desetak dana koliko je predviđeno da će posao u Lencu trajati.

Tijekom dokovanja u Brodogradilištu “Viktor Lenac” na brodu će se oprati podvodni dio, ispustiti zaostale tekućine iz tankova dvodna i odstraniti talog, zamijenit će se čelični limovi na podvodnom i nadvodnom dijelu vanjske oplate, očistiti osovinski vodovi i osovina kormila, demontirati i urediti sidra, zaštititi ih od korozije i vratiti te obaviti još neki nužni radovi.

U kraljevičkom Brodogradilištu Dalmontubrod Galeb se preuređuje u muzej. Dosad su izvedeni radovi na cijeloj sanaciji, uklanjanju i zbrinjavanju azbesta, obavljena je demontaža drvene palube, demontaža i sanacija nepotrebne brodske opreme te demontaža dijela opreme koja je predana Muzeju grada Rijeke na restauraciju, a djelomično su zamijenjeni čelični limovi nadgrađa, demontirane su i zbrinute zidne i stropne drvene obloge, ugradbeni namještaj i vrata.

Projekt obnove i prenamjene broda Galeb u brod muzej dio je projekta “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ za koji je Grad Rijeka dobio 68.9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!