Tjedan karijera EFRI – Kvalitetan plasman studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci na tržište rada

„Tjedan karijera EFRI“ omogućuje studentima Fakulteta da iz prve ruke dobivaju informacije o poslovnim mogućnostima i trendovima u poslovnom okruženju te se upoznaju s potencijalnim poslodavcima.

Rijeka – Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Centar za karijere EFRI u razdoblju od 21. do 25. listopada 2019. godine obilježiti će u sklopu „Tjedan karijera EFRI“ još jednu uspješno završenu akademsku godinu u znaku novih suradnja s poduzećima iz Regije koje su rezultirale kvalitetnim plasmanom studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci na tržište rada.

„Tjedan karijera EFRI“ omogućuje studentima Fakulteta da iz prve ruke dobivaju informacije o poslovnim mogućnostima i trendovima u poslovnom okruženju te se upoznaju s potencijalnim poslodavcima.

„Prvi korak u povezivanju tržišta rada i visokog obrazovanja su stručne prakse koje su već dugi niz godina dio nastavnog programa naših preddiplomskih i diplomskih studija“ istaknula je doc. dr. sc. Ana Marija Sikirić, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i razvoj karijera – „osluškujemo tržite rada i trendove koji će pomoći našim studentima ne samo da se zaposle već i da njihova znanja stečena tijekom studija budu ključni faktor njihovog uspjeha. Obrazovanje je naša primarna uloga ali cilj nam je i kao Fakultet biti im odskočna daska u stvaranju uspješne karijere.“ nadodala je Prodekanica.

„Studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci izuzetno su traženi na tržištu rada, a poslodavci sve češće naše studente zapošljavaju već tijekom studija. To je rezultat intenzivne suradnje s poslodavcima na više razina. Stručnjake iz prakse uključujemo u redovitu nastavu gdje su mogućnosti prenijeti studentima primjere iz recentne prakse. Nastavnici, stručnjaci iz poduzeća i studenti zajedno rade na case studyjima i rješavaju praktične probleme poduzeća. Sve se veći dio nastave održava u digitalnom okruženju. Jedina smo visokoškolska institucija u Hrvatskoj partner SAP-a, tržišnog lidera u softveru poslovnih aplikacija. Do danas, kao jedina sastavnica Sveučilišta koja ima vlastiti Centar za karijere potpisali su znatan broj ugovora o suradnji, ali naglasak stavljamo iznad svega na kvalitetu, a ne kvantitetu poslovnih subjekata s kojima smo odlučili ostvariti suradnju.“ nadodaje Dekan.

Partneri iz svijeta gospodarstva koji će kroz razne interaktivne sadržaje predstaviti studentima svoje aktivnosti, prenijeti im svoje znanje te ih informirati o prilikama koje im se nude za vrijeme i po završetku studiranja.
Cijeli tjedan stručnjaci iz prakse studentima će pričati o aktualnim ekonomskim trendovima i znanjima i vještinama koje oni kao poslodavci traže i koji su cijenjeni u današnjem poslovnom svijetu.

Predstavnici Ericsson Nikola Tesla d.d, Kraša, Porezne uprave, Hrvatske poštanske banke, Erste&Steiermärkische Bank d.d., Surf ‘n’ Fries i drugi, kroz zanimljiva predavanja studentima približiti aktualne poslovne izazove s kojima se svakodnevno suočavaju, prenijeti svoja praktična iskustva te ih informirati o prilikama za zapošljavanje.

Dio popratnog programa su i radionice i predavanja kroz koja će biti predstavljeni studentski poslovi, stručne prakse i stipendije koje nude studentima.

Naša ALUMNI zajednica u sklopu panel rasprave „Bivši studenti sadašnjima – Vaša karijera započinje danas“ pomoći će savjetima studentima završnih godina koji započinju svojim poslovnim put. U panel raspravi sudjelovat će Miljenko Vaić (InCePoSa d.o.o.,PIK Rijeka d.d.), Nikša Tomulić (kompare.hr), Ivana Validžić (Brigada d.o.o.) i Aleksandra Ignatoski (Aestus d.o.o.).

Zadnji dan bogatog programa rezerviran je za one koji tek razmišljaju o studentskom životu – maturantima. Fakultet je za njih osmislio poseban program kojim će im pokazati koje im se sve mogućnosti nude studiranjem na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i zabavno – edukativan kviz te predavanje „Pametno bankarstvo za mlade“.

Sudjelovanje na Tjednu karijera EFRI besplatno je za sve zainteresirane građane uz prethodnu prijavu na određene aktivnosti popratnog programa Tjedna karijera je obavezan radi ograničenog broja mjesta i to putem online obrasca na mrežnim stranicama Fakulteta (www.efri.uniri.hr).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!