Tjedno izvješće o prometu

Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 17, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano osam, a deset vozača je u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi

Rijeka – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih je jedna teža, a 70 je lakših nesreća.

-U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 615.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri strana državljana, pet pješaka i šest alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 263 vozača od kojih je kod njih 32 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod tri vozača do 0,50 g/kg, ističu iz PU primorsko-goranske.

Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 17, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano osam, a deset vozača je u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.

Najveća koncentracija alkohola od 2,52 g/kg je evidentirana 45-godišnjem vozaču na području Jušića. Policija ga je, stolji u izvješću, zaustavila u subotu, 27. studenoga oko 22,35 sati, kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenja prometnog prekršaja protiv navedenog vozača podnijet je optužni prijedlog te predloženo izricanje novčane kazne u iznosu 10.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }