Tjedno izvješće o prometu: 54-godišnjak na Rabu napuhao 2,3 promila

Proteklog tjedna dogodile su se 52 prometne nesreće, od kojih su četiri bile teže, a 48 ih je bilo lakših

Rijeka – Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 52 prometne nesreće, od kojih su četiri bile teže, a 48 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno sedam osoba, a lakše osam osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 609.400 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, dva strana državljanina i dva alkoholizirana vozača.

Alkotestirana su 243 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života, a četiri u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,37 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 2. listopada oko 17 sati na području otoka Raba te je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran temeljem Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!