Tjedno izvješće o prometu – 59-godišnjak na Rabu usred bijela dana napuhao 2,83 promila

Najveća koncentracija alkohola od 2,83 g/kg izmjerena je 59-godišnjem vozaču osobnog vozila na Rabu. Njega je policija zaustavila u srijedu, 5. lipnja u 15.10 sati u Loparu, gdje je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, u alkoholiziranom stanju.

Rijeka – Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 56 prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 52 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 479.600 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo osam stranih državljana, dva pješaka, kao i šest alkoholiziranih vozača. U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 342 vozača, od kojih je kod njih 39 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.Od alkoholiziranih vozača, njih 20 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 12 između 18. i 25. godine života, dok ih je devet u kategoriji između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,83 g/kg izmjerena je 59-godišnjem vozaču osobnog vozila na Rabu. Njega je policija zaustavila u srijedu, 5. lipnja u 15.10 sati u Loparu, gdje je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, u alkoholiziranom stanju. Budući da je pokazivao namjeru nastavka vožnje i ugrožavanja sigurnosti prometa, priveden je u prostorije Policijske postaje Rab. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!