Tjedno izvješće o prometu – 68 prometnih nesreća, jedna osoba smrtno stradala

Proteklog tjedna dogodilo se 68 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 62 su bile lakše

Rijeka – Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 68 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 62 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala. Teže je ozlijeđeno pet, a lakše je ozlijeđeno 14 osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 740.200 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, deset stranih državljanina i osam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 283 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14, bilo je u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života, a četiri su bila u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,42 g/kg izmjerena je 26-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, krapinskih registracijskih oznaka, zaustavljenom u noći 15. lipnja na Jadranskoj magistrali na području Crikvenice. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!