Tjedno izvješće o prometu – 74 nesreće, jedna smrtno stradala osoba

Tjedno izvješće o prometu – 74 nesreće, jedna smrtno stradala osoba

Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 2,80 g/kg izmjerena je 56-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, zaustavljenom tijekom prijepodneva 31. svibnja u Kraljevici.

Rijeka – Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 74 prometne nesreće od kojih su četiri bile teže, a 70 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, tri su osobe teže, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 789.900 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, devet stranih državljana, ali i dva alkoholizirana vozača.
Alkotestirano je 260 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a četiri u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,80 g/kg izmjerena je 56-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, zaustavljenom tijekom prijepodneva 31. svibnja u Kraljevici. Zaustavila ga je posada policijskog presretača, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!