Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder na Viškovu napuhao čak 2,8 promila

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 266 vozača, od kojih je kod 31-og vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg

Rijeka – Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih su dvije teže, a 52 lakše. U ovim nesrećama su dvije osobe teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 944.100 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri strana državljana, kao i šest alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 266 vozača, od kojih je kod 31-og vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 14, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo osam, dok ih je devet evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,83 g/kg izmjerena je u subotu, 10. listopada, 58-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Viškova. Policija ga je zaustavila oko 22.50 sati gdje je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te po završetku postupanja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!