Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder tjedna na području Permana napuhao 2,8 promila

Rekorder tjedna po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 58-godišnji vozač, kojega je policija u utorak, 1. rujna, zatekla na području Permana

Rijeka – U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 58 prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 54 lakše.

U prometnim nesrećama teže su ozlijeđene četiri osobe, a lakše sedam osoba. Materijalna šteta cijeni se na oko 550.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je šest stranih državljana i jedan pješak, dok je alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo pet. Koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg izmjerena je kod 17 vozača.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri ih je u dobi između 25. i 35. godina života, a šest u kategoriji između 18. i 25. godina života.

Rekorder tjedna po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 58-godišnji hrvatski državljanin, kojega je policija u utorak, 1. rujna oko 20,55 sati, zatekla na području Permana. Pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,80 g/kg upravljao je osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i zabrana upravljanja vozilom B kategorije na tri mjeseca.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!