Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder tjedna u Malom Lošinju “napuhao” više od 2,5 promila pa završio na triježnjenju u policiji

Tijekom proteklog se tjedna dogodilo 48 prometnih nesreća od kojih su četiri bile teže, a 44 lakše

Rijeka – Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 48 prometnih nesreća od kojih su četiri bile teže, a 44 lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 481.000 kuna. U nesrećama su sudjelovala dva strana državljana, ali i pet alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirano je ukupno 303 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača, najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 21, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine, a četvero između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,55 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen na predjelu Dražice u Malom Lošinju u noći 16. veljače. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije i sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }