Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder u Delnicama napuhao više od 2,3 promila

Najveća koncentracija alkohola od 2,34 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču osobnog vozila u Delnicama koji kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu

Rijeka – Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 47 prometnih nesreća, od kojih su pet teške, a 42 lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale, sedam je osoba teže i sedam lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 396.700 kuna.

U nesrećama su sudjelovala tri strana državljana, jedan pješak, kao i sedam alkoholiziranih vozača. U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 263 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su imala koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg.

Od alkoholiziranih vozača, njih devet je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, dok ih je šest iznad 35. godine života, isto kao u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,34 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču osobnog vozila u Delnicama. Policija ga je u četvrtak, 19. studenoga oko 21 h, zaustavila u ulici Lujzijanska cesta dok je upravljao osobnim vozilom marke Opel, delničkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije. Po završetku postupanja, zbog počinjenih navedenih prekršaja sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!