Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder u Kostreni “napuhao” preko 2 promila

U 70 prometnih nesreća iz prošlog tjedna pet je osoba teže, a 16 ih je lakše ozljeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 595.500 kuna

Rijeka – Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih su četiri teške, a 66 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama pet je osoba teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 595.500 kuna. U nesrećama je sudjelovalo 10 stranih državljana, šest pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 303 vozača, od kojih je kod njih 29 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dva vozača su imala koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg, a dva su odbila alkotestiranje. Od alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je osam između 25. i 35. godine života, isto kao i u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 g/kg izmjerena je 34-godišnjem vozaču osobnog vozila u Kostreni. Njega je policija u nedjelju, 5. srpnja zatekla oko 1 sat kako u alkoholiziranom stanju upravlja osobnim vozilom marke Seat, riječkih registarskih oznaka. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!