Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder vozio Crikvenicom pod utjecajem čak 2,7 promila

Najveća koncentracija alkohola u tjednu od 2,71 g/kg izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila u subotu, 25. srpnja u Crikvenici

Rijeka – Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 88 prometnih nesreća, od kojih su tri teške, a 85 lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a 21 je lakše ozlijeđena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 906.200 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo 28 stranih državljana, jedan pješak, kao i osam alkoholiziranih vozača. U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 287 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, pet vozača je imalo koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam vozača je između 25. i 35. godine života, dok ih je 11 u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila u Crikvenici. Policija ga je u subotu, 25. srpnja oko 22 sata, zaustavila u ulici Kralja Tomislava dok je upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!