Tjedno izvješće o prometu – Na auto-cesti kod Vrbovskog usred bijela dana “napuhao” 2,7 promila

Spomenuti vozač je zadržan u službenim prostorijama policije te doveden na mjerodavni općinski sud gdje mu je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena novčana kazna u iznosu 9.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju godine dana.

Rijeka – Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 prometnih nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 52 su bile lakše. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je teže, a osam je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 519.400 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, osam stranih državljanina i tri alkoholizirana vozača.

Alkotestirano je 313 vozača, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva do 0,50 g/kg, a dvojica vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, osam ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a četiri u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je 63-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 11. listopada oko 14.50 sati na auto-cesti na području Vrbovskog. Spomenuti vozač je zadržan u službenim prostorijama policije te doveden na mjerodavni općinski sud gdje mu je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena novčana kazna u iznosu 9.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju godine dana.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!