ERSTE AD

Tjedno izvješće o prometu: Na prometnicama na području u nadležnosti PU primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 72 prometne nesreće

Ukupno je alkotestirano 177 vozača od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0,50 g/kg

Rijeka – Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 72 prometne nesreće, od kojih pet težih, a 67 lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su teže ozlijeđene, a njih sedam je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 645.800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je osam stranih državljana, četiri pješaka i četiri alkoholizirana vozača. Ukupno je alkotestirano 177 vozača od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0,50 g/kg. Dvoje vozača je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih devet, između 18. i 25. godina života evidentirano je sedam vozača i tri u kategoriji između 25. i 35. godina životne dobi.

Najveća koncentracija alkohola od 2,80 g/kg evidentirana je 36-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, karlovačkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Crikvenice 15. listopada 00,15 sati. Optužnim prijedlogom predložena je novčana kazna od 20.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Foto: PU primorsko-goranska

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }