Tjedno izvješće o prometu: Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena 67-godišnjem vozaču

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je 67-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Skrada 

Rijeka – Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo su se 84 prometne nesreće, od kojih su dvije bile teže, a 82 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, a 20 ih je lakše ozlijeđeno, javlja PU primorsko-goranske.

U nesrećama je sudjelovalo sedam stranaca, jedan pješak, kao i  sedam alkoholiziranih vozača. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 910.100  kuna.

-Tijekom navedenog razdoblja je alkotestirano 188 vozača, od kojih je kod njih 28 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dvoje vozača do 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio alkotestiranje. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17, je bilo u dobi iznad 35. godine života, 10 vozača  između  25. i 35. godina života, dok ih je četiri bilo u skupini od 18. do 25. godina života, stoji u priopćenju.

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je 67-godišnjem vozaču osobnog vozila. Službenici delničke policije su ga zaustavili u ponedjeljak, 24. svibnja u 13.35 sati na području Skrada gdje je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja je sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }