Tjedno izvješće o prometu – “Napuhao” preko 2 promila pa zaradio kaznu od 10 tisuća kuna i ostao bez vozačke na 3 mjeseca

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 250 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Rijeka – Na području Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodile su se 57 prometne nesreće, od kojih su tri teže, a 54 lakše. U ovim nesrećama pet je osoba teže, a četiri lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 536.600 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je pet stranih državljana, dva pješaka, kao i četiri alkoholizirana vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 250 vozač, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 11, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo šest, dok su tri vozača evidentirana u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,05 g/kg izmjerena je u nedjelju, 3. studenoga, 50-godišnjem vozaču osobnog vozila u Malom Lošinju. Policija ga je zatekla na predjelu Dražica oko 8.45 sati kada je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, novčanom kaznom u iznosu od 10 000 kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na rok od tri mjeseca.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!