ERSTE AD

Tjedno izvješće o prometu – U 55 nesreća teško ozlijeđeno osam, a lakše šest osoba @ Rijeka

Ukupna materijalna šteta počinjena u prometnim nesrećama tijekom proteklog tjedna cijeni se na oko 303.000 kuna.

Rijeka – U proteklih tjedan dana zabilježeno je 55 prometnih nesreća od kojih je 49 bilo lakših, a dogodile su se na prometnicama  Primorsko-goranske županije. U nesrećama je lakše ozlijeđeno 8 osoba, a teško njih šest među kojima su tri motociklista, biciklist, vozač osobnog vozila i jedan pješak.

U istom razdoblju u prometnim nesrećama je sudjelovalo i sedam stranih državljana i tri pješaka, a pod utjecajem alkohola  u prometnim nesrećama bilo je 7,3 posto vozača, odnosno njih četiri. Ukupna materijalna šteta počinjena u prometnim nesrećama tijekom proteklog tjedna cijeni se na oko 303.000 kuna.

Policija je tijekom nadzora u prometu alkotestirala 388 vozača te je kod 55 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 g/kg.  Najviše  vozača pod utjecajem alkohola, njih 26 je u dobi iznad 35 godina života, 16 vozača u dobi do 25 godina, a 13 vozača pod utjecajem alkohola bilo je starosti od 25 do 35 godina života. Kod  57-godišnjeg hrvatskog  državljanina izmjerena je najveća koncentracija alkohola i to 2,67 g/kg. Policijski službenici su ga zaustavili 3. svibnja na području Broda na Kupi dok je upravljao osobnim vozilom delničkih registracijskih oznaka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }