Tjedno izvješće o prometu – Vozeći sa 2,2 promila izazvao nesreću pa zaradio triježnjenje u pritvoru

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 16. siječnja oko 18 sati na području sv. Kuzma prouzročio prometnu nesreću prešavši na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u osobno vozilo marke Citroen, koji je potom udario u zaštitnu ogradu.

Rijeka – Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 56 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teža, a 53 su bile lakše. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a 11 je osoba lakše ozlijeđeno.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 506.200 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je šest pješaka, pet stranih državljana, ali i pet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 322 vozača, od kojih je kod njih 32 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a dva su vozača odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 14 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 12 ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a 10 ih je bilo između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je 16. siječnja oko 18 sati na području sv. Kuzma prouzročio prometnu nesreću prešavši na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u osobno vozilo marke Citroen, koji je potom udario u zaštitnu ogradu. Ovim vozilom upravljao je 44-godišnji vozač, koji je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, a nastala materijalna šteta na vozilima cijeni se na oko 22.000 kuna. Isto tako je utvrđeno kako 60-godišnji vozač sa sobom nema vozačku dozvolu, a zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama priveden je u službene prostorije policije te prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!