Tobogan sutra donosi tri zanimljiva događanja – Predstavljanje knjige, premijeru predstave Kiša i obiteljski disko provod

U 18 sati u Ogranku Trsat GKR održat će se predstavljanje knjige o smislu nastave književnosti, u 19 sati premijera predstave „Kiša“ u Gradskom kazalištu lutaka, a u 20 sati Park’o’par analogni disko namijenjen svim uzrastima!

Rijeka – Program dječjeg festivala Tobogan, otvoren u srijedu navečer pravim spektaklom koji je okupio tisuće mališana i njihovih roditelja, nastavlja se nizom zanimljivih događanja u petak.

Tako će se sutra u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održat će se još jedno događanje za odrasle u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – predstavljanje knjige Ivane Bašić “Što je smisao nastave književnosti: knjiga koja traži sugovornika”. Predavanje je namijenjeno stručnjacima, učiteljima, profesorima, knjižničarima, pedagoškim djelatnicima, ali i roditeljima i studentima. Među brojnim pitanjima, pozabavit će se i pripovijedanjem kao alatom za razvoj kognitivnih, emocionalnih i socijalnih vještina. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e-mail: programi@gkri.hr s naznakom naziva programa.

Iste večeri, u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održava se premijera lutkarske predstave “Kiša“, autora i redatelja Vanje Jovanovića, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. “Kiša“ je pobijedila na “Lutkolabu”, natječaju koji ima za cilj mladim i neafirmiranim umjetnicima omogućiti profesionalnu produkciju lutkarske predstave.

Naime, Gradsko kazalište lutaka Rijeka razvilo je projekt “Lutkolab” u sklopu programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a članovi žirija bili su umjetnici i djelatnici GKL-a Rijeka te skupina od desetak djece koja pohađa radionice Vijeća mladih Benčić.

Djeca su prije sudjelovanja u žiriranju prošla kroz lutkarsku radionicu pod vodstvom Petre Šarac te su se upoznali s osnovama rada na umjetničkoj produkciji predstave i kritičkog promatranja kazališnog rada.

Predstava “Kiša” bavi se aktualnim temama današnjice poput vršnjačkog nasilja te nesnalaženja u izražavanju emocija u procesu odrastanja i niza važnih životnih situacija kroz koje prolazi njegov protagonist, Petar, koji je zapravo bilo tko od nas. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 7 godina.

Uzbudljivu večer u 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka zaključit će Park’o’par analogni disko (back to back nastup), namijenjen svim uzrastima. U direktnom nastavku na radionicu ovogodišnjeg Tobogana  „Obiteljski b2b“, roditelji i djeca će imati priliku da svoje novostečene vještine iskoriste tako što će svojim „back to back” nastupom moći istodobno stati na pozornicu i selektirati pjesme po vlastitoj želji. Ostali mali i veliki gosti pozivaju se na plesni podij i uživanje u magičnoj atmosferi stvorenoj radovima nastalim na kreativnim radionicama. Voditelj i programa su Davor Margan, Sebastijan Tomažin i Davor Popdankovski s Radio Rože, a organizatori Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!