Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Tonino Picula: Rijeka je prijestolnica Hrvatske u korištenju europskih fondova!

Filipović je zahvalio Toninu Piculi na dosadašnjoj suradnji, kao europarlamentarcu koji je uvijek imao sluha za Rijeku.

Rijeka - Kada je Hrvatska 1. srpnja 2013. godine ušla u Europsku uniju, to je za Rijeku značio povratak kući, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Marko Filipović, kandidat za riječkog gradonačelnika koji je u prvom krugu lokalnih izbora osvojio preko 30% glasova građanki i građana. Naglasio je kako je Rijeka iskoristila europske fondove na najbolji način.

- Grad Rijeka je rekorder po povlačenju sredstava iz Europske unije. Riječ je o preko 300 milijuna eura u proteklome razdoblju utrošenih u preko 175 projekata. Od većih, tu je najveća investicija u kulturi - art park Benčić, izgrađen je Muzej grada, Dječja kuća, gradi se knjižnica i trg, a tu je i velika investicija u Vodovod i kanalizaciju, poslije Pelješkog mosta jedna od najvećih u Hrvatskoj. Što se tiče Energa osigurali smo preko 84 milijuna kuna za investicije u toplinarstvo što će na kraju značiti i manje cijene grijanja u Rijeci, izdvojio je neke od kapitalnih projekata Filipović dodajući da je europskim novcem obnovljeno i preko 20 škola i vrtića.

Filipović je zahvalio Toninu Piculi na dosadašnjoj suradnji, kao europarlamentarcu koji je uvijek imao sluha za Rijeku.

- Ja sam danas ovdje, ne samo da bih govorio o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture, već o Rijeci kao Hrvatskoj prijestolnici u korištenju europskih fondova. Toliko izgrađenih projekata je nešto što daje snažan argument da će Rijeka nastaviti dalje, a takav uspjeh se ne postiže preko noći - to je posljedica višegodišnjeg odgovornog odnosa prema sredstvima koja gradonačelniku stoje na raspolaganju, rekao je Picula dodajući da takav uspjeh može doći u pitanje preko dana. Pozvao je zato sve građanke i građane Rijeke da izađu na izbore i podrže Marka Filipovića i njegov tim kako bi se ta dobra, uspješna priča u korist građana Rijeke mogla nastaviti i dalje.

Picula je napomenuo i da je lokalna politika najbliža potrebama građana.

- U demokraciji nema nevažnih izbora, a najmanje su nevažni lokalni izbori. Važno je odabrati odgovornu gradsku upravu koja će moći potvrditi visoka očekivanja građana od politike koja je nažalost proteklih nekoliko godina kompromitirana aferama, korupcijom, nepotizmom... Vjerujem da će Marko i njegov tim mogu pomoći da se vrati povjerenje građana u politiku, kazao je.

Na konferenciji za novinare prisustvovali su i kandidati za zamjenike gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, a svi zajedno pozvali su Riječanke i Riječane da u nedjelju, 30. svibnja izađu na birališta i zaokruže broj 1 ispred imena Marka Filipovića. Glas je to za otvorenu i tolerantnu Rijeku, za razvoj grada u novom ritmu.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.