Trgovački sud odgodio stečaj 3.maja – Uprava dobila tri tjedna za deblokadu računa

U izvješću privremenog stečajnog upravitelja 3.maja, Zdravka Čupkovića stoji kako 3.maj ispunjava jedan od stečajnih razloga – nesposobnost za plaćanje, ali unatoč svemu nije insolventno niti prezaduženo, jednostavno je trenutačno nesposobno za plaćanje svojih obveza.

Rijeka – Na današnjem ročištu Trgovački sud u Rijeci donio je odluku o odgađanju ročišta na kojem će se odlučivati o mogućem stečaju 3.maja. Uprava je ovom odlukom dobila još jednu šansu da u tri tjedna pronađe način za deblokadu računa. Ukoliko se to ne dogodi, riječki će škver najvjerojatnije otići u stečaj.

Kako je sudu prezentirao Maksimilijan Percan, predstavnik uprave 3.maja, jedan od strateških partnera je iskazao spremnost uplatiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa 3.maja.

Imena potencijalnih strateških partnera posrnulog diva još uvijek nisu službeno objavljena ali su svoje ponude potvrdili Fincantijeri i Div Grupa (zajednička ponuda) i Pomorski institut Split. Navodno postoji i treća ponuda australske kompanije Scenic.

U izvješću privremenog stečajnog upravitelja 3.maja, Zdravka Čupkovića stoji kako 3.maj ispunjava jedan od stečajnih razloga – nesposobnost za plaćanje, ali unatoč svemu nije insolventno niti prezaduženo, jednostavno je trenutačno nesposobno za plaćanje svojih obveza. U izvješću je također navedeno da kratkotrajna imovina 3.maja iznosi 830,4 milijuna kuna a kratkoročne obveze 588,4 milijuna kuna. Kompanija ima u tijeku nedovršenu proizvodnju u visini 447,4 milijuna kuna. Procesi čiji je cilj naplata dijela dospjelih potraživanja također su pokrenuti. U izvješću podnesenom od strane uprave 3.maja stoji kako u suradnji s Vladom rade na pronalasku strateškog partnera kako bi se račun škvera što prije deblokirao.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!