Tužiteljstvo traži pritvor za vozača koji je preticao kolonu i usmrtio motociklistu iz suprotnog smjera

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega.

Rijeka – Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Rumunjske (1984.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1., 2. i 6. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 27. kolovoza 2020. na otoku Cresu, upravljao teretnim vozilom iz smjera Osora u smjeru Cresa te je, protivno odredbi članka 70. stavak 1. točka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, olako držeći da time neće ugroziti ostale sudionike u prometu pretjecao kolonu vozila i svojim vozilom udario u motor koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozač motora je pritom pao na tlo i zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!