U 10 dana zabilježeno čak 11 bliskih susreta vozila i divljači – Policija savjetuje pojačan oprez

Bliski susreti sa životinjama na cesti zabilježeni su na području Kostrene, Kraljevice, Rijeke, Viškova, Vrbovskog, Krka, Matulja i Novog Vinodolskog

Rijeka – Proteklih desetak dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 11 sudara sa životinjama na cesti. Na području Kostrene, Kraljevice, zatim Rijeke, Viškova i Vrbovskog vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na širem području Viškova je evidentiran i sudar autobusa sa srnećom divljači .

Sudara sa životinjama je bilo i na području otoka Krka i Matulja gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila, dok je na širem području Novog Vinodolskog jelen istrčao na kolnik i udario u osobno vozilo. Za uginulu divljač pobrinuli su se djelatnici nadležne tvrtke za održavanje cesta, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 43 000 kuna.

Policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači. Iz policije posebno naglašavaju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!