U akciji nadzora prometa na Kantridi i u Opatiji istakla se dva motociklista sa nekoliko prekršaja

Policija poziva građane da ukoliko uoče one koji svojim nepropisnim i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju druge sudionike u prometu isto dojave putem aplikacije e-policija

Rijeka – Radi povećanja ukupne sigurnosti prometa na cestama prometna policija tijekom svojih redovnih zadaća, ali i dodatno provođenjem pojačanih i ciljanih aktivnosti nadzire poštivanje prometnih pravila i propisa, posebice onih čijim kršenjem dolazi do teških posljedica.

U prometu su i dalje jedna od najugroženijih skupina vozači mopeda i motocikala, kako zbog pogrešaka koje čine drugi sudionici u prometu u odnosu na njih, tako i zbog kršenja prometnih pravila i propisa koje oni čine.

Stoga su izdvojena tri slučaja koje su tijekom par sati u utorak, 30. ožujka ove godine zabilježili djelatnici Mobilne jedinice prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova RH, koji su u počinjenju više prometnih prekršaja na području Rijeke, Opatije i Ike zatekli dvojicu vozača motocikala i jednog koji je upravljao mopedom.

Oko 16.10 sati na Novoj cesti u Opatiji zatečen je 37-godišnjak koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom marke Aprilia, pretječući kolonu vozila te pretječući u zavoju, zatim vozeći se na zadnjem kotaču, a nije poštovao ni postavljeni prometni znak.

Nešto ranije, oko 15.45 sati u Iki je zatečen 20-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom marke Malaguti, od njega je oduzeta i prometna dozvola za kojom je inače bila raspisana potraga.

Istog dana, oko 13 sati na području Kantride u Rijeci zatečen je 31-godišnjak koji je upravljao motociklom marke Yamaha, na kojem nije bila vidljiva registracijska pločica i koji sa sobom nije imao prometnu dozvolu.

Zbog počinjenja više prometnih prekršaja sva trojica su sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako sankcionirano je i dvoje vlasnika čijim su neosiguranim vozilima upravljali spomenuti počinitelji prekršaja zatečeni na području Opatije i Ike.

U cilju povećanja ukupne sigurnosti cestovnog prometa policija poziva građane da ukoliko uoče one koji svojim nepropisnim i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju druge sudionike u prometu, isto dojave policiji kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a time i stradavanja osoba. Navedeno građani mogu dojaviti policiji potpuno anonimno putem aplikacije e-policija, koja omogućava da policijski službenici u stvarnom vremenu poduzmu mjere i radnje u odnosu na one koji čine kažnjive radnje u prometu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!