U borbu protiv otpada Čistoća uključila i likovnu umjetnost

KD Čistoća objavila natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja iz područja ekologije, s naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i pravilno postupanje s otpadom.

Rijeka – Teme vezane uz otpad i postupanje s njim i likovna umjetnost? Mogu li zajedno? Mogu, ako se pita KD Čistoća Rijeka. Oni su, naime, objavili natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja iz područja ekologije, s naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i pravilno postupanje s otpadom. Povod je obilježavanje Dana planeta Zemlje 22. travnja 2021. godine, a cilj sudjelovanje građana u promišljanju te poticanju zajedničke svijesti o sprečavanju nastanka otpada, ponovnoj upotrebi predmeta i ispravnom postupanju s otpadom, objašnjavaju na svojoj web stranici, gdje se mogu naći detalji natječaja.

Na natječaj su pozvani svi koji smatraju da svojim likovnim rješenjima mogu doprinijeti razvoju ekološke svijesti, prvenstveno u cilju smanjenja stvaranja nepotrebnog otpada te povećanja odvojenog skupljanja otpada. Natječaj je otvoren svima, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalno usmjerenje, svaki natjecatelj može dostaviti samo jedno likovno rješenje i ono mora biti originalan rad natjecatelja.

Rok za dostavu radova počinje teći 6. travnja, a traje do 20. travnja 2021. godine. Virtualna izložba radova i javno glasovanje publike putem mrežne stranice KD Čistoća održat će se od 22. od 28. travnja 2021., dok će 29. travnja biti poznato koja je tri rada publika najbolje ocijenila.

Prvoplasirani rad s najviše glasova publike KD Čistoća će nagraditi fotoaparatom. Za drugoplasirani i trećeplasirani rad nagrada je darovna kartica, a sve ostale sudionike KD Čistoća d.o.o. nagradit će prigodnim poklonima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!