U četvrtak vatrogasna vježba na polarnom kruzeru Scenic Eclipse

Za vrijeme održavanja vježbe Riječki lukobran neće biti otvoren za šetače

Rijeka – U četvrtak, 2. srpnja s početkom u 10 sati na polarnom kruzeru Scenic Eclipse, koji je privezan na Riječkom lukobranu, Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke održat će vatrogasnu vježbu. Kruzing turizam je jedna od novijih pojava turističke ponude diljem svijeta i ima značajan utjecaj na ekonomiju i razvoj destinacije. Kruzing kompanije prepoznale su potencijal prihvata kruzera u riječku luku.

Osim uobičajenih čimbenika koji određuju konkurentnost nautičkog turizma određene destinacije, posljednjih se godina sigurnost nametnula kao vodeći čimbenik kojeg razmatraju kruzing kompanije ali i turisti. Potreba za što većom sigurnosti nameće dobru suradnju između aktera unutar turističkog sektora s onima koji se bave sigurnošću. S tom mišlju je Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke inicirala vježbu koja će biti provjera sigurnosti boravka broda u luci.

U suradnji s posadom broda Scenic Eclipse, Lučkom upravom Rijeka, Lučkom kapetanijom, Dezinsekcijom, Jadranskim pomorskim servisom, Lukom Rijeka, tvrtkama Croatia Pilot i Securitas, Zavodom za hitnu medicinu PGŽ te Policijskom upravom primorsko-goranskom – Postajom pomorske i aerodromske policije – osmišljena je zajednička vježba koja će testirati sposobnosti i kapacitete nabrojanih sudionika vježbe, te ukazati na slabosti i priliku za poboljšanja.

Za vrijeme održavanja vježbe Riječki lukobran neće biti otvoren za šetače.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }