U Galeriji SKC ove nas subote očekuje izložba i radionica članova udruge AnimatoRi

U Galeriji SKC ove nas subote očekuje izložba i radionica članova udruge AnimatoRi

Ilustracija

Izložba „Budi što želiš“ tematizira vrijeme karnevala – u vremenu kada možemo biti „što god želimo“ autorice prenose kako se osjećaju i što zapažaju

Rijeka – Ove će se subote, 15. veljače s početkom u 18 sati u Galeriji SKC održati otvorenje izložbe Budi što želiš bivših studentica APURI: Carry-Lee Hent, Koraljka Jukić, Josipa Komljenović, Petra Kožar, Suzana Ravaršan, Marta Vučković; koje djeluju okupljene u udruzi filmskih entuzijasta AnimatoRI. Udruga AnimatoRi bavi se promicanjem animacije, medijskog i filmskog stvaralaštva.

Izložba „Budi što želiš“ tematizira vrijeme karnevala – u vremenu kada možemo biti „što god želimo“ autorice prenose kako se osjećaju i što zapažaju. Stvaraju oslobođene normi i očekivanog, prepuštajući se igri i počelu stvaranja. Druga cjelina izložbe bavi se tragovima maškara kada njihovo vrijeme završi, te psihološkim aspektima nošenja maski u svakodnevnom životu i odnosu s drugima: što postajemo ili ostajemo kada ogolimo svoje maske?

U izložbu će biti uključeni radovi studenata i studentica psihologije s Filozofskoj fakulteta i Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci nastali na radionici Tko smo kada skinemo maske? Radionica se održava u četvrtak 13.2. od 17:30 u Galeriji SKC (Kružna ulica, ulaz iza Palacha). Sudjelovanje je besplatno i prijave nisu potrebne. Radionicu će održati likovne pedagoginje i umjetnice, s ciljem poticanja polaznika na dublje i sveobuhvatnije razumijevanja sebe putem umjetnosti. Sudionici su pozvani na radionici: kroz izradu maski i ilustracija istraživati kako vidimo sebe i kako želimo da nas drugi vide; diskutirati radove i objašnjavati značaj likovnih elemenata te analizirati umjetnička djela, odnosno što sve utječe na percepciju i recepciju jednog djela. Sudjelovanje na radionici otvoreno je za sve zainteresirane građane!

Više informacija o ovom događaju možete pronaći na sljedećoj poveznici ili na službenim Facebook stranicama izložbe i radionice.

Josipa Komljenović

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!