U KBC-u Rijeka predstavljen novi vrijedan CBCT dijagnostički uređaj

Novi uređaj iznimno malo zrači, dok će njegova sofisticiranost omogućiti dijagnostiku koja do sada nije bila dostupna pacijentima riječke bolnice

Rijeka – Novi CBCT uređaj za kompjuteriziranu tomografiju postavljen ovih dana na Klinici za dentalnu medicinu značajno će unaprijediti dijagnostiku u KBC-u Rijeka, a podići će i kvalitetu rada Fakulteta dentalne medicine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u riječkoj bolnici.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka prim. Željko Plazonić istaknuo je da je riječ o ukupnom ulaganju od 1,25 milijuna kuna što uključuje novi CBCT uređaj i troškove uređenja prostora.

Na konferenciji za novinare ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić naglasio je da će novi uređaj znatno poboljšati uvjete rada u KBC Rijeka, a prof. dr. sc. Damir Miletić, predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju istaknuo je da novi uređaj iznimno malo zrači, a posebna tehnologija omogućit će dijagnostiku koja ranije nije bila dostupna našim pacijentima.

Predstavljanju uređaja sudjelovali su i prof. dr. sc. Vlatka Debeljak – predstojnica Klinike za dentalnu medicinu, prof. dr. sc. Sonja Pezelj Ribarić – dekanica Fakulteta dentalne medicine i prof. dr. sc. Margita Belušić Gobić – predstojnica Klinike za maksilofacijalnu kirurgiju.