U nedjelju kreće prikazivanje Mrkomira – Hrvatska verzija Crne Guje snimana i na Grobniku

Samo ime govori da je Mrkomir jedan osebujan knez. To je mrk vladar koji teško odolijeva intrigama na svom dvoru, ali se u njima ne snalazi najbolje, pa često ispadne naivan

Rijeka – U program jesenske sheme Hrvatske televizije uvrštena je i kostimirana komedija Mrkomir Prvi čije prikazivanje počinje u nedjelju, 19. prosinca u 20.10 na Prvom programu HTV-a. Serija ima 13 nastavaka, a ono što je nama čini zanimljivom i bližom jest činjenica da je dobrim dijelom snimana na Frankopanskom kaštelu Grada Grobnika.

Naime, ovog proljeća na Grobniku se okupila se jaka glumačka ekipa predvođena Goranom Navojcem, Ecijom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem, Mirnom Mihelčić, Paškom Vukasovićem, Rokom Sikavica i Marinkom Prga i drugima. Kako je bilo tijekom snimanja epizoda na Grobniku, za Torpedo. Media otkrio je glavni glumac Goran Navojec koji u seriji tumači ulogu Kneza Mrkomira.

Samo ime govori da je Mrkomir jedan osebujan knez. To je mrk vladar koji teško odolijeva intrigama na svom dvoru, ali se u njima ne snalazi najbolje, pa često ispadne naivan. Nije baš vičan diplomaciji, praznovjeran i, kako se radi o vladaru starog kova, navikao je da stvari rješava mačem”, kaže nam Navojec o liku kojeg tumači.

Pojašnjava da rulja na setu nije njemu, tj. knezu Mrkomiru vikala lopove, lopove, lopove…

“Rulja zna da uvijek ima mjesta u tamnicama vladara, ali su možda vikali ljudima koji se bave javnom nabavom zbog toga što su umočili ruke u pekmez. No, da, scene svakako korespondiraju s današnjim vremenom i mislim da će biti vrlo zanimljivo pratiti reakcije domaćih političara”, kaže nam Navojec koji ističe da će oni domaći političari koji služe narodu biti zadovoljni serijom.

Oni drugi možda i neće.

Inače, radnja ove humoristične serije koja je rađena prema seriji Crna Guja BBC-a prati izmišljene likove iz hrvatske srednjovjekovne povijesti i glavnog lika Kneza Mrkomira čiji je cilj postati hrvatski kralj.

Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode, prosudite sami!

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }