U OKU KAMERE 1. “Craft Septembarfest” – Hektolitri pive tekli drevnim grobničkim kaštelom

Žednih na Grobniku jučer sigurno nije bilo, a da ne bude gladnih pobrinuli su se organizatori, vrijedni članovi Udruge Palentar, koji su skuhali veliku palentu kompiricu, s kojom su, posebno za ovu priliku servirali ombolo na pivi.

Grad Grobnik – 1. “Craft Septembarfest” jučer je u drevnom grobničkom kaštelu okupio desetak pivovara iz svih krajeva lijepe naše, kao i brojne zaljubljenike u pivu, koji su došli uživati u tekućim specijalitetima hrvatskih pivara.

Od sjajne atmosfere na Grobniku jučer su bolje bile samo craft pive, koje su u stari frankopanski kaštel stigle iz svih krajeva Hrvatske. Svoje je proizvode u jedinstvenom ozračju predstavilo desetak hrvatskih pivara: Šibenska pivovara, Pivovara 022, Brlog, Medvedgrad, Pomalo, Primarius, Mlinarica, 5th element te Kaltenberg Adria.

U tekućim specijalitetima hrvatskih majstora pivara jučer je uživalo oko tisuću posjetitelja, koji su se u kaštelu izmjenjivali tijekom poslijepodneva i večeri. Smetala im nisu ni niske temperature, zbog kojih se, u večernjim satima, prva grobnička “fešta od piva” iz atrija preselila u atraktivne konobe kaštela.

Žednih na Grobniku jučer sigurno nije bilo, a da ne bude gladnih pobrinuli su se organizatori, vrijedni članovi Udruge Palentar, koji su skuhali veliku palentu kompiricu, s kojom su, posebno za ovu priliku servirali ombolo na pivi. Spomenuti svakako treba i domaći- Caffe bar Castrum, koji je za goste pripremao kiseli kupus s kobasicama i pivski roštilj. Svoj su doprinos dali i članovi Plesnog centra Sirius, koji su atraktivnim nastupom uveličali otvorenje manifestacije.

Premijerno izdanje grobničkog “Craft Septembarfest”, kojeg je Udruga Palentar organizirala uz pomoć TZO Čavle, Caffe bara “Castrum” i Gastro shopa “Pomalo”, a uz pokroviteljstvo Općine Čavle, ako je suditi sjajnom odazivu i dojmovima okupljenih, pokazalo se kao pun pogodak. Grobničani su tako, nakon Dana vina, u “danu piva” dobili još jednu “tekuću” manifestaciju, koja će nesumnjivo prerasti u tradicionalnu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!