[U OKU KAMERE] Doček hrvatske reprezentacije u boćanju nakon uspješnog Svjetskog prvenstva

Među igračima i igračicama nastupile su i članice Boćarskog kluba Čavle ŠB, „srebrne“ Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak.

Čavle – Danas je u boćarskom domu Hrastenica organiziran doček Hrvatske reprezentacije u boćanju koja je, kako prenosi Boćarski savez PGŽ, na netom završenom Svjetskom prvenstvu održanom  u talijanskom gradu Alassio, osvojila po jednu zlatnu i brončanu, te tri srebrne medalje.

Među igračima i igračicama nastupile su i članice Boćarskog kluba Čavle ŠB, Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak.

-Ria Vojković i Marin Ćubela postali su svjetski prvaci u disciplini mješoviti parovi, disciplina koja se prvi puta igrala na SP-u. U finalu su sa 9:7 pobijedili Talijane Francescu Carlini i Luigia Grattapagliu. Carrolina Bajrić i Ria Vojković u disciplini štafetno izbijanje osvojile su srebrnu medalju, prvo odličje u povijesti za hrvatsko žensko boćanje u ovoj disciplini sa SP, prenosi dalje Savez. Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak osvojile su srebrnu medalju u disciplini par klasično.

Kako ističu iz Saveza, nakon povjesnog uspjeha iz Mersina 2019. kada je Hrvatska postala najuspješnija nacija svijeta u muškoj seniorskoj konkurenciji Hrvatska reprezentacija ponovno je među najuspiješnijim nacijama Svijeta zauzevši u ukupnom poretku drugo mjesto iza domaćina Italije a ispred svjetske boćarske velesile Francuske.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }