[U OKU KAMERE] Guvernerova palača kao filmski set: snimanje filma „Fiume o morte“

Ovog vikenda snimanje se odvijalo na lokaciji Guvernerove palače, zbog čega je i ulaz za posjetitelje proteklih dana bio ograničen.

Rijeka –  Ovog je puta oko naše kamere “uhvatilo” – kamere. Naime, Rijeka se ponovno našla u središtu snimanja filma, ovog puta dugometražnog dokumentarno-igranog filma „Fiume o morte“, redatelja  Igora Bezinovića.

Film se snima još od 2020. godina te su njihove kamere već i ranije „okupirale“ pojedine dijelove grada i okupile znatiželjnike. Ovog vikenda snimanje se odvijalo na lokaciji Guvernerove palače, zbog čega je i ulaz za posjetitelje proteklih dana bio ograničen.

-Slavni talijanski pjesnik Gabriele D’Annunzio zauzeo je grad Rijeku 1919. godine, proglasivši je vlastitom mikro-nacijom, u pratnji nekoliko stotina talijanskih vojnika. Uslijedilo je kratko razdoblje u kojem je Rijeka postala možda i najvažnije svjetsko utočište umjetnika i slobodnih mislilaca, ali i mjesto bezgraničnog bujanja ideje nacionalizma, stoji u opisu radnje filma, koji prenosi Restarted.hr.

Očekuje se da bi “Fiume o morte” trebao izaći 2022. godine.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }