U OKU KAMERE: Policijska predavanja o sigurnosti ljeti – Od spašavanja utopljenika do ‘skrivanja novčanika’ @ Rijeka

Osnovni cilj je senzibiliziranje starijih građana na opasnosti od utapanja, budući da je tijekom 2017. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno 18 utapanja od čega 14 sa smrtnom posljedicom, a žrtve su najčešće bile osobe zrelije životne dobi.

Rijeka – Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske  u suradnji sa  Crvenim križem i Lučkom kapetanijom Rijeka, pokrenuli su niz edukativnih predavanja u cilju promicanja zdravlja i  prevencije kaznenih djela na štetu starijih osoba. Prvo predavanje, namijenjeno riječkim klubovima umirovljenika, održano je jučer u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta, a sljedeća će se održati 4. svbinja u Domu umirovljenika Krk te 7. svibnja u Domu umirovljenika Volosko u 17 sati.

U sklopu predavanja predstavnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije prezentirali su metode oživljavanja prilikom utapanja uz upotrebu defibrilatora, potragu po danu i noći, pronalazak i izvlačenje unesrećenih osoba iz vode i pružanje prve pomoći, imobilizaciju i transport ozlijeđenih osoba.

Osnovni cilj je senzibiliziranje starijih građana na opasnosti od utapanja, budući da je tijekom 2017. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno 18 utapanja od čega 14 sa smrtnom posljedicom, a žrtve su  najčešće bile osobe zrelije životne dobi.

Nakon ove edukacije, policijski službenici upoznali su starije osobe s najčešćim oblicima imovinskog kriminaliteta kao i mjerama samozaštite koje mogu poduzeti kako ne bi postali žrtve kaznenih djela kao što su drske krađe, krađe na plažama, ulične prijevare te drugim aktivnostima policije tijekom turističke sezone.

Predavanje je zabilježilo i naše “oko kamere”.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }