U OKU KAMERE Povodom blagdana Sv. Vida građani se ‘počastili’ lignjama i štrudlom od trešanja @ Rijeka

U jutarnjim satima na Korzu započela je velika Gastrofešta na kojoj je građanima podijeljeno oko 2.000 porcija liganja na mornarski s palentom i 1.500 porcija štrudle od trešanja. Za ovu manifestaciju pripremljeno je 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja.

Rijeka – Povodom današnjeg blagdana sv. Vida, Grad Rijeka održao je tradicionalnu Gastrofeštu na Korzu.

U jutarnjim satima na Korzu započela je velika Gastrofešta na kojoj je građanima podijeljeno oko 2.000 porcija liganja na mornarski s palentom i 1.500 porcija štrudle od trešanja. Za ovu manifestaciju pripremljeno je 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja. Također, u isto vrijeme započeo je koncert klape Nevera ispred zgrade Gradske vijećnice.

Građanima Rijeke pridružili su se zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, a ovom je prilikom Filipović kazao kako je feštu opslužilo lijepo vrijeme te poželio da će svi koji se nađu na Korzu uživati u hrani i glazbi.

Gastrofešta se organizira zajedno s Turističkom zajednicom grada Rijeke, uz suradnju ugostitelja Grand Hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., konoba Blato 1902 i restorana Zlatna školjka Conca d’oro te sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc Nove d.o.o.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }