U OKU KAMERE Projekt EPK 2020 primjer kako se dobrom suradnjom može puno toga napraviti

Ministar je izrazio zadovoljstvom dobrom komunikacijom između Županije, Grada Rijeke i Vlade RH, što se potvrđuje iz dana u dan.

Rijeka – Gradonačelnik Vojko Obersnel i ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli sa suradnicima održali su sastanak na temu Europske prijestolnice kulture i unapređenja turizma u Rijeci ocijenivši dosadašnju suradnju izuzetno uspješnom.

Po završetku radnog sastanka gradonačelnik Vojko Obersnel i ministar turizma Gari Cappelli dali su izjave za medije, ocijenivši dosadašnju suradnju, kako s Vladom RH tako i s Ministarstvom turizma izuzetno uspješnom.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je kazao kako su teme razgovora bile vezane uz turističke rezultate Rijeke koji su iz godine u godinu sve bolji. Zadnjih šest, sedam godina broja noćenja raste i svake je godine veći za 20%, a povećavaju se i kapaciteti i broj kruzera. “Sve to je uvod u ono što nas čeka iduće godine kada Rijeka bude Europska prijestolnica kulture, što je bila tema drugog dijela sastanka. Ministru smo u kratkim crtama predstavili program Europske prijestolnice kulture, razgovarali smo i o infrastrukturi i dotakli se financijskog praćenja od strane Vlade RH, za kojeg do sada možemo izreći samo pohvale, jer sve ono što je dogovoreno na prvom sastanku to je i realizirano, kako od strane Ministarstva kulture, tako i od strane Ministarstva turizma. Očekujemo takvu suradnju i iduće godine, čime bismo zaokružili godinu koja je za Hrvatsku izuzetno važna, jer Hrvatska prvi put ima svoj grad – Europsku prijestolnicu kulture. To je prije svega hrvatski, pa tek onda riječki projekt, a to se nadovezuje na činjenicu da će Hrvatska iduće godine, prvih šest mjeseci predsjedati Europskim vijećem”, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Ministar Capelli je kazao kako je ovo samo jedan od nekoliko održanih sastanka na temu projekta EPK i Vlada pomno prati izvođenje radova području infrastrukture kao i priprema vezanih uz EPK. “U prvoj fazi su Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma već učestvovali s iznosom od 30 milijuna kuna, dok će ukupno učešće iznositi oko 10-ak milijuna eura. Poslušali smo izvješće gradonačelnikovih suradnika i zadovoljni smo, jer sve ide onako kako je dogovoreno i nema većih problema. Razgovaralo se i investiciji u nove kapacitete. Raduje nas činjenica da se na Kostabeli gradi hotelski kompleks sa 4 zvjezdice i novih 530 ležajeva, što je od velikog značaja za Rijeku jer dobiva smještaj visoke kvalitete. Kostabela je veoma važna, ne samo zbog EPK nego zbog općenite slike koju Rijeka u zadnje vrijeme ima, čemu govori povećanje broja smještaja. Budući da je riječ većinom o privatnom smještaju, izuzetno je važno, kako za Rijeku tako i za ukupnu turističku ponudu, da povećavamo broj ležajeva visoke kategorije u hotelskom smještaju”, rekao je ministar Capelli te dodao kako se na radi i na rješavanju prostora kampa na Preluku koji se rješava kroz pomorsko dobro.

Dobrim je ocijenio činjenicu da je Grad Rijeka na tom području planski predvidio upravo izgradnju turističkih kapaciteta. Ministar je izrazio zadovoljstvom dobrom komunikacijom između Županije, Grada Rijeke i Vlade RH, što se potvrđuje iz dana u dan. “Tamo gdje postoji dobra suradnja, bez obzira na stranačku pripadnost nema nikakvih prijepora i razdora i svi mi želimo da Rijeka i Županije ostvare dobre rezultate kako u kulturi tako i turizmu iduće godine. Ako kažemo da će tu doći oko 4 milijuna posjetitelja doći, da će biti preko tisuću raznih događanja, onda će Rijeka, s obzirom na predsjedanje Europskom unijom, biti svojevrsno izletište svih ljudi koji za vrijeme predsjedanja budu dolazili u Zagreb” zaključio je ministar Capelli.

Radnom sastanku prisustvovali su i Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Emina Višnić, direktorica Trgovačkog društva Rijeka 2020, tvrtke koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture u Rijeci, Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstva i komunikacija u TD Rijeka 2020. te pomoćnik ministra Robert Pende.

Gradonačelnik Vojko Obersnel i ministar turizma Gari Cappelli prisustvovali su u Art kinu Croatia predstavljanju novog turističkog filma Rijeke, u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film d.o.o.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }