U OKU KAMERE “Sigurno na dva kotača” – Održana preventivno edukativna akcija za motocikliste

Poruka za kraj uvijek ista – vožnja na dva kotača u kombinaciji s brzinom i alkoholom ne vodi ničemu dobrom.

Preluk – Preventivno edukativna akcija za motocikliste “Sigurno na dva kotača” okupila je dvadesetak motociklista na Preluku. Akciju organizira PU primorsko goranska kako bi povećala razinu znanja i svijesti kod motociklista koji s lijepim vremenom izlaze na cestu.

“Sigurno na dva kotača” obuhvaća teoretski i praktični dio. Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa, PU primorsko – goranske održao je predavanje “Prikaz stradavanja motociklista na području PGŽ”, Tomislav Friganović, voditelj Odjela za posebna ispitivanja, Centar za vozila Hrvatske, Zagreb govorio je na temu “Preinake na motociklima i utjecaj tehničke neispravnosti na sigurnost u prometu”. Alen Lipovac, tajnik Udruge „Karavana za život“ pozabavio se temom “Kaznena odgovornost vozača motocikala”. U drugom dijelu akcije prešlo se na poligon. Mladen Stjepan Vitković, predsjednik Udruge „Karavana za život“ prezentirao je sigurnu vožnju. Atraktivno je bilo mjerenje jačine buke motora fonometrom.

Poruka za kraj uvijek ista – vožnja na dva kotača u kombinaciji s brzinom i alkoholom ne vodi ničemu dobrom.

Ove godine je na području Primorsko goranske županije poginuo jedan motociklist. Prošli tjedan u Selcu. Lani su život izgubila trojica motociklista.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!