[U OKU KAMERE] U sklopu Grobničkog frankopanskog adventa održana vrhunska gastro manifestacija

Menu ovog posebnog predbožićnog iskustva kreirala su dvojica chefova Andrej Grgić i Mate Janković dok se je vinarija Tomaz pobrinula za nezaboravno sljubljivanje pravog vina uz odabrano jelo…

Grad Grobnik – U organizaciji Općine Čavle i TZ Općine Čavle te u suradnji s Primorsko – goranskom županijom, 17. prosinca započeo je Grobnički frankopanski advent koji posjetiteljima nudi svakodnevne programe u duhu projekta “Putovima Frankopana” kojeg provodi PGŽ, ali i posebnu gastro ponudu.

Tako je u sklopu ove manifestacije održan i Wine & Food Pairing u Castrumu. Riječ je o predbožićnom domjenku koji se je organizirao u Castrum Bar & Restaurant koji se nalazi na u gradu Grobniku unutar zidina starog kaštela. Vlasnik i chef Andrej Grgić te suradnik Dario Pešut, pozvali su u goste dragog prijatelja chefa Matu Jankovića i ponudili ljubiteljima vrhunske hrane 5 slijedova delicija koja su stručno uparili s vinima Tomaz.

Menu ove uzbudljive večeri u kojima su gosti uistinu uživali uključio je dimljeni tartar od boškarina s pinjolima, kreker od ovčjeg sira i majonezu od pinjola, zatim rolice od bresaole s mascarponeom te hren, rigu, klice kresa, krokant s crnim kimom. Kraf punjen kremom od maruna s gulašem od divljači kuhan u merlotu, brusnicama, dižonu i sa šumskim medom bio je sjajna podloga za trganu svinjsku koljenicu s jusom od ružmarina, buća, suhe šljive, i korjenastog povrća, dok je kolač od maka, ganache od jabuke i bijele čokolade, granola od lješnjaka, mousse od svježeg sira zaokružila meni.

Vina Tomaz (Pjenušac Rose, Malvazija Avangarde 2020, Merlot Silente 2018, Teran Barbarossa 2018 i Muškat Dolce anima 2020) savršeno su pratila ovu raznovrsnu ponudu jela pripremljenu od vrhunskih lokalnih namirnica.

Menu ove večere pažljivo su kreirala svima dobro znana dvojica chefova Mate Janković i Andrej Grgić dok se je vinarija Tomaz pobrinula da dragim gostima priušti nezaboravno predbožićno iskustvo vrhunskim sljubljivanjem pravog vina uz odabrano jelo.

Događanje se je pokazalo kao pun pogodan, savršeno gastro i eno uparivanje no i atmosfera je bila na vrhunskom nivou pa je Dario Pešut koji je predstavljao vina Tomaz, morao obećati svim posjetiteljima da će se događanje zbog velikog interesa uskoro ponoviti i to već u siječnju.

„Upita je puno, broj mjesta je ograničen, ali drago mi je da smo u sklopu Grobničkog frankopanskog adventa ponudili ljudima jedno vrhunsko gastronomsko iskustvo. Zahvaljujem svima na podršci i pozivam sve da dođu na Grobnički advent koji traje do 26. prosinca u prekrasnom prostoru frankopanskog kaštela“ – zaključio je chef Grgić iz Castruma.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }