U Opatiji predstaljen plan rada HTZ-a za 2020. godinu: ‘Kvarner može naći posebno mjesto u promociji zdravstvenog turizma’

 Sudionicima je također predstavljen i novi paket turističkih zakona kojima se od 2020. godine regulira sustav turističkih zajednica te nova uloga HTZ-a.

Opatija – Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa Turističkom zajednicom Kvarnera, danas je u Opatiji organizirala radni sastanak u sklopu kojeg je direktor HTZ-a Kristjan Staničić direktorima turističkih zajednica s područja Primorsko-goranske županije predstavio plan rada HTZ-a za iduću turističku godinu, ključne strateške projekte te glavne promotivne aktivnosti. Sudionicima je također predstavljen i novi paket turističkih zakona kojima se od 2020. godine regulira sustav turističkih zajednica te nova uloga HTZ-a.

– Na sastanku smo dali odgovore na neka operativna pitanja u smislu provedbe ključnih zadaća na pojedinim razinama turističkih zajednica i predstavili ključne okosnice i smjernice Godišnjeg plana rada Hrvatske turističke zajednice s posebnim naglaskom na zajedničke aktivnosti koje ćemo provoditi u sljedećoj godini primjerice sajamskih nastupa, ključnih marketinških i brend kampanja, vizuala koje koristimo u kampanjama i zajedničkom marketingu i sveg onog što nas čeka u sljedećoj 2020. godini, izjavio je Staničić, nadodavši kako HTZ svoje ključne promotivne aktivnosti provodi na ukupno 23 tržišta, od kojih su ključna tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Mađarske, ali i daleka tržišta poput Kine, Južne Koreje, Australije i SAD-a.

Tijekom posjeta TZ Kvarnera, direktor Staničić osvrnuo se i na 2020. godinu.

– Sljedeća godina bit će u znaku predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, a tu je i projekt Rijeka EPK 2020. u sklopu kojeg ćemo vrlo aktivno sa TZ grada Rijeke i TZ Kvarnera provoditi promotivne aktivnosti u svrhu promocije kulturnog turizma. Krajem sljedeće godine očekuje nas i Expo u Dubaiju gdje ćemo također imati jedan sveukupan program promocije hrvatskog turizma. Vjerujem da tamo Kvarner može pronaći posebno mjesto u svrhu promocije zdravstvenog turizma i ostalih turističkih proizvoda, rekao je Staničić.

Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, sastanku su prisustvovale i direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda HTZ-a Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za strateške projekte HTZ-a Ivana Curić Čabraja, direktorica Sektora za poslovne prezentacije i studijska putovanja Renata Deželjin, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktori turističkih zajednica područja, gradova, općina, mjesta i otoka iz Primorsko-goranske županije.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }