U petak i subotu Festival održivosti – namijenjen je onima koji vole prirodu

Festival održivosti širi filozofiju i praksu samoodrživosti kroz radionice koje pružaju praktične prijedloge i znanja o tome kako postati neovisan u različitim područjima svakodnevnog života.

Rijeka – U petak i subotu, 18. i 19. rujna 2020.g. u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture održat će se Festival održivosti, namijenjen onima koji vole prirodu i teže ka jednostavnom i kvalitetnom životu, a u organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka.

Prvoga dana, u petak, festival se od 18.30 sati održava u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, a u subotu od 10 do 19 sati u Parku Vladimira Nazora.

Festival održivosti širi filozofiju i praksu samoodrživosti kroz radionice koje pružaju praktične prijedloge i znanja o tome kako postati neovisan u različitim područjima svakodnevnog života. Teme radionica su izgradnja prirodnim materijalima, prirodni uzgoj, očuvanje biološke raznolikosti hrane čuvanjem i razmnožavanjem sjemena starih sorti.

Također, na festivalu će biti moguće naučiti izraditi kruh, identificirati i koristiti samoniklo jestivo bilje te saznati nešto o ljekovitim svojstvima bilja, a bit će riječi i o kućnom kompostiranju.
Posjetitelji mogu razmijeniti znanje i ideje u opuštajućem prirodnom okruženju, uz ugodnu etno i ambijentalnu glazbu i ukusnu lokalnu hranu, a za djecu je organiziran program “Igra u prirodi s prirodom”, koji će voditi lokalna izviđačka jedinica Primorje.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!