U PGŽ 30 novozaraženih, pozitivno 7 posto testiranih uzoraka

PGŽ danas broji 30 novozaraženih i 36 ozdravljenih

Rijeka – 30 novooboljelih i 36 ozdravljenih osoba u posljednja 24 sata nove su brojke vezane za epidemiju koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji. Ukupan broj aktivnih slučajeva na području naše županije je u odnosu na jučerašnji manji za 7 i iznosi 287 slučajeva. Tijekom jučerašnjeg je dana ukupno laboratorijski obrađen 431 uzorak s udjelom pozitivnih od 7 posto.

Prema podacima iz riječkog KBC-a, na bolničkom se liječenju trenutno nalazi 40 osoba od kojih se 3 osobe nalaze na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih od posljedica bolesti COVID-19.

Što se tiče zemljopisne distribucije virusa u PGŽ, ona izgleda ovako: Rijeka i riječki prsten čine 25-84 posto, područje Gorskog kotara čini 4-13 posto, dok se na začelju današnjeg poretka nalazi područje otoka Krka koje čini 1-3 posto ukupnog broja slučajeva.

Što se pak tiče starosne distribucije, radno aktivna populacija čini 19-64 posto, populacija iznad 65 godina čini 4-13 posto, školska populacija također čini 4-13 posto, dok se na začelju nalazi studentska populacija s postotkom ukupnog broja slučajeva koji se kreće od 3-10 posto.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!