U PGŽ danas 54 novooboljelih osoba

40 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 8 s Liburnijskog područja, te po 3 iz Crikveničko-vinodolske regije i s otoka Krka.

Rijeka – Danas je u PGŽ 54 novooboljelih osoba, 25 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 261.

36 zaraženih pripada radnoj populaciji, 13 mlađim skupinama stanovništva te 5 osoba starijih od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2178 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih 2.48%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 23. U ovom 4 epidemijskom valu potaknutom delta sojem korona virusa među hospitaliziranima u KBC-u Rijeka- regionalnom COVID-19 centru povećava se priljev teških bolesnika iz okolnih županija. Na respiratoru su 4 osobe, a među njima su tri stanovnika susjednih nam županija.

Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti u KBC-u Rijeka je nažalost preminula jedna osoba.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je zbog postupnog rasta broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitalizacija sličan jučerašnjem i iznosi 8.81%.

Bez obzira na nastavak pogoršanja epidemije COVID-19 u PGŽ, prema jučerašnjim pokazateljima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, PGŽ se i nadalje nalazi u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti.

Naime, kombinacija dvaju pokazatelja u kojoj 14 dnevna kumulativna stopa novooboljelih prema ECDC-je jučer iznosila 61.36, a 14 dnevni kumulativni udio pozitivnih uzoraka unutar ukupnog broja testiranih iznosi 0.63% te se PGŽ prema semaforu ECDC i nadalje svrstava u regiju najviše zdravstvene sigurnosti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }